Hvad din dates valg af drink betyder

Fakta: Hver eneste uge går tusindvis af mennesker på date med hinanden, og de sker allesammen over en af de fire store væsker: Øl, vin, drinks og kaffe.

Der er blevet samlet en masse interessant data henover årene om de fire store vi nævnte herover, f.eks. er det bevist at hvis du foretrækker øl, så har du 60% større chance for at have sex på første date. Folk der nævner Coca Cola i deres datingprofil er med stor sandsynlighed mere interesserede i kærlighed fremfor sex. Men denne gang vil vi gå ekstra langt for at analysere de fire store væsker, og det er gjort ved at spørge et hav af bartendere, folk der dater meget, og en masse offentlig data, så vi kunne forsøge at finde en forbindelse mellem drinks og mennesketyper!

Skal du på date, men er i tvivl om hvor og hvordan – Så se oversigten her over de bedste datingsider i Danmark.

Øl eller vin?

Las os starte med den helt store rivalisering gennem århundrede: Øl vs. vin. Vin bliver ofte anset for at være mere classy. Tidligere bartender Sarah beretter, at hun aldrig har set den store forskel på mennesker der foretrækker en god gammel pilsner, og mennesker der foretrækker en god vin.

Der er ikke længere den store forskel mellem øl og vin-drikkere længere.” siger hun. “Taler man derimod om specialøl, så er det et helt andet segment vi snakker om.”

Når det så er sagt, så viser en undersøgelse fra 2015 at øldrikkere har et lavere uddannelses-niveau, mens dem der er højtuddannede overordnet faktisk drikker mest.

 

Konklusion på ‘øl eller vin’: Selvom vin ofte er anset som værende for den øvre del af klassesamfundet, så har folk med høj uddannelse faktisk den største tendens til at fylde sig med alkohol.

 

Drinks

Ifølge en undersøgelse fra 2017, så bliver der på verdensplan drukket mere og mere alkohol hvert år. Barhoppere elsker virkelig deres drinks, og det kan man da også godt forstå!

Der er mange forskelige typer drinks, og man kan ofte kende typen på den type drinks de vælger. Folk der drikker whiskey ser ofte dem selv som sofistikerede og spændende, men mange bartendere har rapporteret at whiskey var en slags ‘rødt flag’, fordi det næsten altid var mennesker, som kunne finde på at starte diskutioner og havne i problemer. Den generelle opfattelse af folk der vælger whiskey, er på en måde at de forsøger at ligne nogen de ikke er, fordi de gerne vil være ‘hip’.

Whiskeys eksplosive popularitet blandt unge mennesker kan måske skyldes, at de føler sig som en del af en eksklusiv klub, da de jo drikker hvad de tænker er en meget voksen drink. Det kan ofte føles som om, at folk helt overfladisk forsøge at imponere deres date, ved at bestille denne populære type sprut.

Folk der i deres datingprofiler nævner at de elsker whisky, kan derfor ofte være typer, der ikke nødvendigvis er den samme som de viser på overfladen – Ja, sådan virker psykologi!

Derimod ser det faktisk ud til, at Gin er det nye sort når det kommer til valg af drink – Så hvis du leder efter en date der virkelig er på forkant med det hele, så kig efter folk der drikker Gin Martini!

Bevæger vi os længere ned i drinks universet, så har det vist sig at dem der drikker vodka ofte er meget selvbevidste over deres kroppe, da det jo nok er den drink med færrest kalorier i baren.

Konklusion på ‘drinks’: Whiskey gør dig ikke automatisk sej, Gin betyder at du er frisk på det nye hotte, og vodka betyder måske at du tænker på din vægt.

Kaffe

Hvad med alle dem der ikke drikker alkohol? Det er heldigvis ikke et krav at man skal være fuld, kaffe-daten er også meget populær. Det kræver bare at man er mere tilstede og lyttende, da vægten jo så ligger på samtalen og ikke på at danse eller lignende. Det kan være sværere, men kan også være meget mere tilfredsstillende, når det godt efter bogen. Desuden er en kof kaffe også billigere end en hel aften i byen. Det viser sig faktisk også, at omkring 64% foretrækker en “kaffe og chit chat” første date, i modsætning til 20% der foretrækker “drinks og snav” på første date. Det kan måske bare fortælle os, at ikke alle er glade for at slippe kontrollen ved det første møde.

Kaffetyper
Konklusion:

Mange af dem der er blevet udspurgt mener ikke, at typen af væske på første date ikke er lige så vigtig, som hastighed hvorved det bliver indtaget. Mange vil bare gerne hurtigt igennem de første 1-2 kopper eller drinks, og så derefter enten sige farvel eller sætte endnu et møde op.

Og når det kommer til at betale regningen, så er det for tiden mest almindeligt enten at splitte den eller skiftes til at betale ved hver date. Mange mennesker af begge køn gør det til en dyd at betale for deres eget forbrug, så man ikke presser modparten op i en krog med alle mulige forventninger fra start af.